Якщо ви хочете усунути зморшки під очима, то обов’язково слід знати, які інгредієнти краще підходять для цієї ніжної шкіри. Перед тим як вирішити питання, як усунути зморшки під віками, потрібно зрозуміти, від чого вони з’являються і як себе проявляють, а потім уже підібрати відповідний догляд за шкірою навколо очей.

Перші зморшки з’являються через постійну активність повік і м’язів навколо очей (ми моргаємо, жмуримося, сміємося тощо), що призводить до розтягування шкіри. А друга причина полягає у структурі шкіри: вона надто тонка та чутлива. Тут майже немає підшкірного жиру та м’язової тканини, тому на ній так рано виявляються перші ознаки в’янення шкіри.

Найкращі рецепти масок від зморшок навколо очей

Чому з’являються зморшки біля очей

На тлі сухості шкіри до 30 років можуть з’явитися зморшки, дуже тонкі і спочатку ледь помітні. Особливо несприятливі зимові холоди та висока сухість повітря. Тому маски для шкіри навколо очей від зморшок після 30-40 років повинні містити зволожуючі компоненти, багаті на авокадо, сік алое, олію зародків пшениці, оливкову олію.

Міміка людини визначає емоційне життя, за допомогою якого ми висловлюємо переживання та стан душі. Але з віком через надмірну емоційність і через ослаблення м’язів, що підтримують шари епідермісу, починають з’являтися мімічні зморшки. Маски від зморшок навколо очей жінок повинні робити регулярно та обов’язково включати до складу натуральні продукти та вітаміни А, Е, С.

Поява зморшок залежить і від типу шкіри – суха шкіра схильніша до раннього старіння, жирна довше зберігає свою еластичність. Для того, щоб шкіра навколо очей залишалася якомога довше молодою, необхідно її доглядати.

Рецепти масок

  1. 1 ч. л. соку алое + 2 ст. м’якоті фрукти авокадо. Нанести суміш на 10 хвилин під очі, потім обережно видаліть її і вмийтеся теплою водою.
  2. Маска з медом від зморшок дуже корисна при сухій та чутливій шкірі. Змішайте один жовток та 1 ч.л. меду, нанесіть на 15 хвилин під очі. Якщо мед зацукрився, трохи підігрійте його на водяній бані. Можна варіювати склад за рахунок сухого молока (1/2 ч. л.).
  3. Від зморшок і в’янучої шкіри очей можна використовувати натуральні олії: мигдальне, оливкове, рицинова, олія виноградних кісточок. Всі ці олії добре замінять навіть найдорожчі креми. У кожному з цих олій міститься вітаміни та рослинні жири. Убийте невелику кількість олії кінчиками пальців, так ви не розтягнете шкіру та простимулюєте кровообіг у капілярах. Витримайте 15-20 хвилин, промокніть надлишки олії і не вмивайтеся – олія діє як нічний крем. Як варіант: додайте 4-5 крапель аптечного вітаміну Е і нанесіть на 5-10 хвилин, після чого просто промокніть паперовою серветкою.
  4. Для живлення шкіри навколо очей використовуйте банан та вершкове масло. Вони добре живлять клітини шкіри навколо очей, розгладжують дрібні зморшки та надають шкірі свіжого вигляду та знімуть набряклість.
  5. Для маски від зморшок потрібно натерти огірок на дрібній тертці та додати до нього пару столових ложок молока. Змочіть в отриманій суміші ватяні диски і покладіть на повіки на 15 хвилин. Через 15 хвилин все видаліть і вмийтеся.
  6. Для харчування шкіри навколо очей використовуйте вівсянку та вершкове масло, яке добре живить шкіру навколо очей, розгладжуючи дрібні зморшки та надає шкірі свіжого вигляду.
  7. На 1 ч. л. свіжого томатного соку візьміть яєчний жовток та 2 ч.л. сухої дитячої поживної суміші (попередньо розведіть її невеликою кількістю кип’яченої води, додайте до томату з яйцем і розітріть. Отриманою масою просочіть ватяні диски, накладіть на повіки. Через 15 хвилин вмийтеся прохолодною водою.
  8. Для живлення та зволоження шкіри навколо очей приготуйте домашній крем від зморшок. Вам знадобиться олія какао, олія обліпихи та олійний розчин вітаміну Е. Усі інгредієнти змішайте по чайній ложці та розітріть до стану крему. Отриману масу щедро розподіліть навколо очей, приділяючи особливу увагу зоні гусячих лапок, накрийте шматочками пергаменту на 15 хвилин. Змивати не потрібно, просто промокніть сухою серветкою.
  9. Визнаний усіма засіб від зморшок – авокадо. Цей фрукт містить масу корисних речовин, що благотворно впливає на наш організм і на шкіру зокрема. Просто зробіть кашку з половинки плода та нанесіть її на область навколо очей на 20 хвилин.
  10. Для масок використовуйте готову лляну олію або настій насіння. Олію нанесіть на шкіру на 10 хвилин і промокніть сухою серветкою. Щоб приготувати маску з насінням льону, замочіть десертну ложку насіння в 100 мл кип’яченої води на пару годин і збовтуйте кожні 30 хвилин. Після набухання насіння відкиньте їх на сито, і вийде цілющий слиз. Нанесіть на шкіру навколо очей на 20 хвилин і змийте теплою водою. Якщо проводити маски з лляною олією або насінням щодня, через місяць ви побачите приголомшливий результат.
  11. Маска від зморшок із петрушки або кропу відмінно тонізує, освітлює і підтягує шкіру навколо очей за рахунок вмісту великої кількості вітаміну С, бета-карот іна, токоферолу та ефірної олії. Пучок зелені подрібніть і залийте половиною склянки гарячої води, наполягаємо 20 хвилин на водяній бані. У настилі змочіть дві невеликі серветки або косметичні диски і покладіть на повіки на 10 хвилин. Повторіть процедуру ще раз і вмийтеся.
  12. Дуже цікава маска від зморшок виходить із кокосової олії. Рецепт приготування: 2 чайні ложки олії розітріть з половинкою яєчного жовтка, додайте чайну ложку вершків і трохи пшеничного борошна, щоб вийшла густа суміш. Нанесіть на 20 хвилин довкола очей і змийте теплою водою.

Найкращі рецепти масок від зморшок навколо очей

Як правильно застосовувати маски навколо очей?

Не наносите занадто багато складу на повіки і уникайте попадання в очі. Дотримуйтесь тривалості та часу проведення процедури. Не перетримуйте маску довше за встановлений час. Не робіть маску перед сном, якщо не хочете вранці встати з набряками. Накладіть маску на повіки і навколо очей не менше ніж за годину до сну, добре її видаляйте і обов’язково наносите на цю зону крему, що зволожує, особливо, якщо відчуваєте сухість. При видаленні маски не треба терти та розтягувати шкіру. Для зручності наносите склад спочатку на ватяні диски або невеликі серветки, а потім прикладайте в потрібну зону і обережно видаляйте залишки. Перед тим, як використовувати маску, перевірте її на алергічну реакцію. Не робіть складні суміші та використовуйте тільки свіжі продукти.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *