5 простих прийомів, як утихомирити геморой

Коли ми говоримо про геморой, ми маємо на увазі запалення вен в анальному каналі. Для людини це явище стає справжньою проблемою. Рейтинг  кращих свічок від геморою описали тут https://vnk1.kiev.ua/disease/rejting-top-7-krashhix-svichok-vid-gemoroyu-plyusi-i-minusi-sklad-vidguki-cini/.

Існує 2 види геморою:

  • Зовнішні гемороїдальні вузли, які розташовуються під шкірою навколо ануса і утворюють тверді шишки. Вони можуть викликати кровотечу, хворобливий набряк та свербіж.
  • Внутрішні гемороїдальні вузли, які знаходяться у прямій кишці та не викликають хворобливих відчуттів. Але вони можуть бути причиною крові у стільці.

Геморой – хвороба поширена, але лікувати його непросто.

Найкраще ніколи з ним не стикатися, дотримуючись нескладних заходів профілактики.

Що викликає геморой?

Виникнення геморою пов’язане з посиленим тиском на вени в анальному каналі.

Основні причини геморою

Тривале перебування у туалеті

Коли ви надто багато часу проводите в туалеті, гортаючи стрічку новин у телефоні або переглядаючи відеоролики, тиск на вени в анальному каналі збільшується. Сполучні тканини, що вистилають анальний канал, напружуються, запалюються та дратуються. Це може бути серйозним тригером для появи делікатної проблеми.

Запори, тривале перебування в тому самому положенні (наприклад, за столом або в машині)

Принцип дії той самий – сильний тиск на вени в анальному каналі.

Підняття ваги

У деяких чоловіків геморой виникає після занять у спортзалі. При піднятті гирі чи штанги напружуються ті самі м’язи живота, як і під час дефекації. Це може спричинити напругу в тканинах навколо анусу.

Вікові зміни

Шанси захворіти на геморой збільшуються з віком. Сполучні тканини в анальному каналі з часом слабшають, тому кровоносним судинам легше здуватися, коли вони напружені або подразнені.

5 простих прийомів, як утихомирити геморой

Як запобігти геморою?

  1. Скоротіть час перебування у туалеті

Ви не повинні сидіти у туалеті більше 15 хвилин. Чим довше ви сидите, тим більший тиск зазнає черевної порожнини. Це може призвести до накопичення крові у венах прямої кишки і навколо неї і, відповідно, появи геморою.

  1. Їжте більше клітковини

Щоденний раціон для дорослих повинен містити 20-25 г клітковини, а для дітей норма варіюється залежно від віку: від 10 г в один рік і до 18 г у підлітковому віці.

  1. Пийте більше води.

Комбінація “вода + клітковина” зробить стілець м’якшим. Йому буде легше проходити кишечником. Це суттєво полегшить дефекацію.

Вам не доведеться тужитися, а отже, надмірного тиску на вени не буде.

  1. Не відкладайте похід у туалет

Чим довше ви терпите, тим більше рідини реабсорбується в товсту кишку, і проходження стільця по ній не може. Це підвищує ваші шанси на запор та геморой.

  1. Більше рухайтеся.

Малорухливий спосіб життя – вірний шлях до геморою. Чим більше ви рухаєтеся, тим менше ви сидите. Це факт. Вправи та ходьба змушують вашу травну систему працювати ефективніше.

Але тут важливо не переборщити. Починати треба з невеликих тренувань, поступово збільшуючи свою активність. В іншому випадку, ви так само інтенсивно тиснете на черевну порожнину, як при сильних потугах в туалеті.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *