До поїздки на дачну ділянку потрібно готуватись заздалегідь. Адже з настанням весни починається і сезон кліщів. Укус такого паразита може стати для вихованця смертельно небезпечним. Тому перед поїздкою, за тиждень кішку чи собаку потрібно обробити спеціальними краплями, які захистять від кліщів та бліх. Запишіть дату обробки, тому що тварину потрібно обробляти раз на місяць до того часу, поки не настане зима. Ще більше порад про перевезення тварин дивіться тут https://velur.kiev.ua Бажано придбати для вихованця спеціальний нашийник, який відлякує паразитів. Найчастіше дія нашийника зберігається все літо.

Поїздка з твариною на дачу – про що треба пам'ятати

Підготовка до сезону

Ветеринари в один голос стверджують, що від сказу немає ліків. Натомість є вакцина. Тому обов’язково подбайте про щеплення свого чотирилапого друга. Ви ніколи не зможете передбачити, хто забіжить на вашу ділянку, щоб познайомитися з вашим вихованцем. А вакцина збереже життя, якщо хвора тварина вкусить вашу. Але подбайте про вакцинування заздалегідь, за 1-2 місяці до того, як ви поїдете на дачу. На початку весни дуже часто щеплення від сказу роблять безкоштовно в державних клініках. Тому, якщо ви хочете заощадити, можете заїхати туди. Але якщо вам потрібно невелике обстеження тварини, щоб визначити, що воно точно здорове і йому можна робити щеплення – краще зазирнути в приватну клініку. Перед прийомом у ветеринара потрібно дати вихованцю глістогінний препарат. До клініки можна їхати через 7-10 днів після цього.

Дорога на дачу

Якщо вам не дуже довго їхати, то в принципі ви можете подбати тільки про воду. Вихованцю може різко стати погано, і вода обов’язково має бути в машині. Але якщо вам їхати більше години, та ще й є можливість потрапити в пробку, тут уже потрібно підготуватися дуже добре. По-перше, не годуйте тварину з ранку. Справа в тому, що вихованців дуже часто заколисує в дорозі, і вони можуть забруднити весь салон блювотними масами. Тому найкращий друг у дальній дорозі – це вода. Можна придбати спеціальну миску-непроливайку в машину. Воду з неї домашній улюбленець не зможе перекинути навіть у тому випадку, якщо він переверне миску вгору дном.

Поїздка з твариною на дачу – про що треба пам'ятати

Щоб ваш вихованець не загубився, подбайте про те, щоб на його нашийнику було написано вашу адресу та номер телефону. Ніколи не забувайте про цей момент, навіть якщо ви впевнені, що ваша тварина ніколи не загубиться. Буває всяке. Кішку можуть довго гнати собаки, і вона може дуже налякатися і потім не знайти дорогу додому. Людям буде набагато простіше повернути вам тварину, яка має адресу.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *