Пиріжки – радість у кожному будинку! Згодні? Здається, що вже стільки пиріжків ми з вами приготували, і все одно є щось цікаве – нове. Були пиріжки в духовці та пиріжки смажені на сковороді з найрізноманітнішого тіста для пиріжків і з дріжджами і на кефірі і без дріжджів, кохані з тіста на сметані, а які чебуреки та біляші ми з вами смажили! Готували Ну, а сьогодні у нас пиріжки бюджетні, але при цьому зі своєю родзинкою, тому що тісто для пиріжків готуватимемо не на воді чи молоці, навіть кефір не стане в нагоді! Зробимо смачне тісто на розсолі, а точніше на маринаді (він може бути від помідорів, капусти і так далі), у нас маринад від моїх улюблених огірків, думаю, і ви встигли їх спробувати, напишіть будь ласка! Ось цей рецепт, якщо ви пропустили. Повернемося до пиріжків із зеленою цибулею та яйцем, так ось – це будуть найсмачніші пиріжки з такою начинкою, бо не тільки тісто цікаве, пишне та хрумке, а й начинка не така суха, як зазвичай буває. Ділюсь ще секретами: як зробити так, щоб пиріжки не розкривалися, скільки правильніше «упаковувати» начинки і скільки смажити пиріжки, як уникнути великих бульбашок на тісті і так далі, буде цікаво – не пропустіть! Вдалих пиріжків, чекатиму ваші відгуки.

Ці пиріжки часто готували у селі навесні. Тісто, як пух і найулюбленіша начинка - цибуля+яйце

Тісто для смажених пиріжків:

  • борошно – 500 грам;
  • сіль – 4 грами;
  • дріжджі сухі (див. інструкцію) – 5-6 г;
  • теплий розсіл (маринад від солінь) – 300-320 мілілітрів;
  • рослинна олія – 30 мілілітрів.
  • Начинка для пиріжків:
  • цибуля зелена – 200 грам;
  • яйце варене – 7 штук;
  • вершкове масло – 30 грам;
  • рослинна олія – 15 мілілітрів;
  • сіль, перець – до смаку.

Додатково:

  • олія рослинна для смаження.

Ці пиріжки часто готували у селі навесні. Тісто, як пух і найулюбленіша начинка - цибуля+яйце

Тістечка з зеленою цибулею і яйцем з пишного тіста на розсолі. Покроковий рецепт

  1. Для приготування тіста відразу відміряємо 500 грамів борошна і бажано борошно просіяти, щоб розбити грудочки, що злежалися. На борошно додамо трохи солі і відразу швидкодіючі дріжджі. Якщо сухі дріжджі звичайні, їх розведіть до повного розчинення крупинок у питній воді, щоб вони потім у тісті не траплялися. Свіжих дріжджів 15 г і їх у воді теплою розведіть. Якщо пачка 11-12 г швидкодіючих дріжджів, з неї відміряємо для тесту 6 г. Якщо в пачці 10 г, то всього 5 г.
  2. Підливаємо підігрітий до 38-40 градусів маринад у сухі перемішані інгредієнти, у мене пішло рівно 300 мл його, але може на 1-2 ложки піти більше, щоб отримати потрібну структуру тісто: воно не липне до рук, при цьому м’яке. Не забудьте влити рослинну олію в тісто, і не вірте, якщо вам кажуть, що тісто з олією буде вбирати масла більше при смаженні, тут від цього зовсім не залежить даний процес, а скоріше від самого тіста, що у нього в складі і наскільки. рідке» воно.
  3. Замісили, прибрали у тепле місце для бродіння на 60 хвилин. Накривати потрібно або вологим рушником (сухим також можна, якщо вологість у будинку хороша), або плівкою, кришкою, тарілкою, щоб не було скоринки зверху тіста і уникайте протягів, тісто їх не любить – опадає і сохне.
  4. Для начинки використовуємо цибулю, яку дрібно наріжемо, а також варені яйця (порубати кубиками). Зелену цибулю прогріваємо на суміші з вершкового та рослинного масла (не смажимо, а трохи прогріємо!), додаємо потім яйця і вимикаємо. Солимо за смаком і перчимо, залишаємо охолонути до теплого стану, з теплою начинкою тісто швидше піднімається перед смаженням або випіканням.
  5. Ділимо тісто після обминки на 12 частин, приблизно по 70 г шматочок. Обминаємо, накриваємо. І можемо ліпити пиріжки (якщо тісто туго вийшло, то має сенс тесту дати полежати перед ліпленням пиріжків, щоб воно не стягувалося при розкочуванні).
  6. Ліпимо пиріжки, не переборщуючи з начинкою, зайва начинка, особливо якщо соковита, ні до чого, і важливо не подалася б вона у шви, інакше вони легко розкриються і буде не дуже красиво, а ще й небезпечно, можна при смаженні обпектися, коли сік потрапить у розпечену олію.
  7. Даємо пиріжкам 5-7 хвилин на підйом і можна починати смажити з перших, опускаючи швом у розігріту олію. Перевертаючи смажимо пиріжки, нагрівання не сильне, тому близько 5-6 хвилин у мене пішло на одну партію.
  8. Викладаємо готові пиріжки на папір і можна куштувати! Вийшли повітряні пиріжки, відразу тісто хрумтить, але пізніше від свого жару пом’якшується.
  9. Усередині пористе тісто, світле і його не так багато, тісто відмінно поєднується з такою начинкою, спробуйте! Ще більше нюансів з випічки на відео нижче, для тих, хто любить докладніше знати процес.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *