Я знаю, що багато людей вважають за краще купувати розважні продукти в магазинах, так як це здається більш економічним та зручним. Але! Існує щонайменше 5 причин не робити цього, і ось що це за причини…

  1. Низька якість продуктів

Розважні продукти часто знаходяться у відкритому доступі, а це пил, бактерії, комахи та брудні руки інших покупців. Особливо це стосується горіхів і сухофруктів, які якось прийнято їсти прямо так, без теплової обробки (хоча особисто я горіхи просмажую). Крім того, такі продукти можуть зберігатися в неправильних умовах і швидше засихають. Згідно з дослідженням, проведеним у нашій країні у 2019 році, близько 60% споживачів скаржилися на низьку якість розважних продуктів.

Так! А є ще… щури! Які, як не сумно, теж зустрічаються у магазинах.

5 причин не купувати у супермаркетах продукти на вагу

  1. Прострочені продукти

Винесла цю проблему в окремий пункт, а раніше писала окрему статтю щодо деяких категорій продуктів. Справа в тому, що термін придатності продукту ставиться, звичайно, не на кожній цукерці окремо, а на упаковці, тобто на коробці. Тому продукти, які продаються на вагу, можуть просто перекладати в коробки з великим терміном придатності — а насправді вони вже будуть простроченими.

Як правило, у випадку з ваговими продуктами, це не небезпечно — але якість страждає. Одна річ купити свіжі шоколадні цукерки, а інша річ — за ту саму суму купити сухі та потріскані.

  1. Ризик зараження

Розважні продукти можуть бути заражені різними хворобами, такими як сальмонельоз, ешеріхіоз, кампілобактеріоз – я знайшла багато страшних і незнайомих слів, значення яких краще і не знати.

  1. Кількість – «на вічко»

При купівлі вагових продуктів, споживач не може контролювати точну кількість продукту, яке він купує. Це може призвести до переплати за непотрібну кількість продукту або недостатню кількість для приготування страви. Все на око, а зважуватимуть уже на касі — не завжди це економічно.

5 причин не купувати у супермаркетах продукти на вагу

  1. Шкода для навколишнього середовища

Розважні продукти завжди упаковуються у пластикові пакети або одноразові онтейнери, що призводить до великої кількості сміття. Згідно з дослідженням, проведеним у 2021 році, близько 70% сміття в морі, і до 60% сміття у світі складають саме пластикові відходи, і купуючи на вагу не в свій полотняний мішечок, а в пластиковий пакет, ми збільшуємо кількість цього пластику.

РАЗОМ:

Купівля розважних продуктів може бути не тільки невигідною з економічного погляду, але й небезпечною для здоров’я. Крім того, такі продукти можуть завдавати шкоди навколишньому середовищу. Тому спочатку вважає і думаємо, а потім купуємо.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *